“Van zaadje naar bloem”

groei en bloei
“het zaadje dat bloem werd”

Er was eens een zaadje dat veilig, warm en beschut binnen zijn eigen harde schilletje onder de grond zat. Ingekapseld en opgesloten in zichzelf. Het zaadje wist er op bewust nivo helemaal niets van dat als hij zich zou losmaken uit zijn veilige bestaan, hij een heel mooie en lekker geurende bloem zou worden. Maar op onbewust nivo volgde dit zaadje zijn ware natuur, het is namelijk niet eigen aan een zaadje om alleen maar zaadje te blijven, de ware natuur van het zaadje is de beschermende buitenkant open te breken en aan zijn reis te beginnen.
De reis van het zaadje is lang en zeker niet zonder risico’s. Het zaadje is veilig en zit beschut zolang hij zaadje is, veilig verscholen in zijn harde kern kan hij duizenden jaren bestaan. Alleen is dat wel een gevangen bestaan. Eerlijk is eerlijk, het is altijd het meest veilige om niet aan de reis te beginnen. Een bloem worden is namelijk vele malen kwetsbaarder dan een zaadje zijn. Om bloem te worden en te bloeien is het noodzakelijk dat het zaadje zijn harde kern doorbreekt en in beweging komt!  Als het zaadje op reis gaat weet hij niet van te voren welke gevaren hij tegen zal komen, de weg die het zaadje moet gaan is onbekend en biedt geen garanties dat alles goed zal gaan. Toch gaat het zaadje aan zijn lange reis beginnen, op weg naar bloem zijn.

De weg van de mens is vergelijkbaar met de weg die het zaadje af moet leggen om bloem te worden. Soms gaat het vloeiend en makkelijk, soms is de weg moeilijk begaanbaar en is het eenzaam en donker. Er is veel moed voor nodig om het leven aan te gaan, te groeien, je veilige beschutting los te laten en te vertrouwen dat het leven je precies daar brengt waar jij behoort te zijn. Verzamel moed: moed om kwetsbaar te zijn, moed om je veiligheden en zekerheden te laten vallen. Moed om je beschermingsmuren af te breken of erdoorheen te breken.
De kracht van liefde en het volgen van je eigen natuur zijn hierbij je drijfveren om toch door te gaan, ondanks moeilijkheden die je onderweg tegenkomt. Vertrouw op het natuurlijke verloop van het leven, want van daaruit kan iets onmetelijks zich voor je openen! Als je muren (de harde kern waar het zaadje ook doorheen moest breken) zijn verdwenen, sta je in verbinding met je ware natuur en kun je je eigen unieke weg gaan in dit leven, in vrijheid!

Het niet gemakkelijk om je beschermingsmuren te laten vallen, zeker niet als jij je niet bewust bent van wat jou nu tegenhoudt te groeien en bloeien zoals je diep van binnen voelt dat je wilt. Het kan fijn zijn om je in dit proces te laten ondersteunen. Om je op weg te helpen, heb ik sessies ‘Natuurlijk ZIJN’ ontwikkeld. Kijk voor meer informatie maar eens op mijn website: www.praktijkhartstocht.nl
Een afspraak maken voor ondersteuning in jouw proces vraagt ook moed: om het verzamelen van moed te verkleinen, kun je een vrijblijvend en gratis kennismakingsgesprek aanvragen, in dit gesprek kun je me van alles vragen en kun je voelen of ik de juiste persoon voor jou ben om je verder op weg te helpen. Of je kunt gebruik maken van de zomerkorting op een sessie ‘Natuurlijk ZIJN’ tot en met 31 Augustus ontvang je € 10,- korting op een sessie.

Ik wens je een waanzinnige bloei toe!
Harte groet, Esther

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *