Referenties

“Nadat er een burn-out bij mij is geconstateerd, ben ik thuis komen te zitten van mijn werk. Na een periode op adem komen, ben ik op zoek gegaan naar waar mijn klachten door zijn ontstaan. Ik wilde meer vanuit mijn hart leven in plaats van uit mijn hoofd en een manier vinden hoe ik om moet gaan met mijn hoog sensitiviteit. De vele gedachten, muizenissen en verwerking van prikkels in mijn hoofd hebben bij mij het lichtje uitgedaan tot uitvalsverschijnselen van spraak en ledematen aan toe. Ik kwam uit bij praktijk HartsTocht, een holistische praktijk, een term waarvan ik überhaupt niet wist wat het inhield. Via de website herkende ik het verlangen naar het bewustzijn. Ik ben hierin gaan stappen en met een ontdekkingstocht is er een nieuwe wereld voor mij opengegaan. Ik heb zoveel nieuwe inzichten en bijzondere ervaringen opgedaan en kan zeggen dat ik echt weer in verbinding sta met mezelf en hierdoor momenten intenser kan ervaren. De combinatie van uitleg aan de hand van visualisaties en praktijkoefeningen vond ik erg fijn en heb ik veel van geleerd. Dit is een mooie eerste stap geweest vanuit mijn dal en ik ga vanaf nu alleen nog maar de stijgende lijn.” Jolanda (30)

“Wat ik ongelooflijk in jou waardeer is, dat je me niet veroordeelt maar wel erin slaagt liefdevol en nuchter heel confronterende, zeg maar vervelende, vragen te stellen. Dat is wat jou zo professioneel maakt, daardoor kom ik verder: door jouw ‘afstand in betrokkenheid’.

“Jij biedt begeleiding op maat, heel fijn!. Ik lees graag jouw nieuwsbrieven en blogs, omdat het voor mij een eigen geluid is tussen alle papagaaien!” – Bianca

“Je hebt mij niet alleen begeleidt voor mijn hoog gevoeligheid, maar je hebt mij kunnen helpen met de begeleiding van mijn hele gezin. Daar zijn wij erg dankbaar voor! Je bent ook heel erg attent, je kan heel goed luisteren en komt altijd met hele goede inzichten waar ik en mijn gezin echt wat mee kunnen”

Ik heb een zytoscan gedaan bij Esther en heb daar een olie protocol bij gekregen. Het was in het begin even wennen om wat ritme te vinden in het gebruik van de oliën, het was mijn eerste kennismaking hiermee, maar met positief resultaat. Ik denk dat de essentiële oliën een ondersteunende invloed hebben op de processen van je eigen lichaam en geest en dan is het fijn dat je dat proces af en toe een boost kan geven met wat jij op dat moment nodig hebt. Ik gebruik de oliën nu vooral nog in de diffuser. Een prettige manier om iets in mijn huiskamer toe te voegen wat ik op dat moment nodig heb”
Bianca (47)

“Ik heb jou ervaren als een aandachtig rustig persoon tijdens de essentieavonden”  Els

“Bij jou kregen we de bevestiging dat we het wat betreft de hoogsensitiviteit van onze dochter goed hadden gezien en dat het geen aandachtvragerij van haar was. De holistische aanpak, dat je naar het kind als geheel kijkt hebben wij als heel prettig ervaren”

“Het heeft 2 jaar geduurd voordat ik de stap durfde te zetten om een afspraak bij jou te maken. Nu denk ik ‘had ik dat maar veel eerder gedaan’ dat had me een hoop werkstress gescheeld. Je hebt me heel fijn op weg geholpen en allerlei tools meegegeven waar ik nu zelf mee verder kan” Tanja (32)

“Jouw rust, jouw wijsheid en jouw scherpe inzicht hebben mij enorm geholpen, dank je wel daarvoor!”

“Ik kwam bij Esther met het probleem dat mijn humeur beïnvloed werd door de mensen om mij heen. Ik moest oefeningen doen om meer bij mezelf te blijven en minder met mijn gedachten bij anderen te zijn. Bij elke terugkomdag bespraken we hoe de oefeningen gegaan waren en hoe ik me daarbij voelde. Ik was er thuis iedere dag mee bezig en merkte dat ik me steeds beter ging voelen. Nu hoef ik nog maar af en toe de oefeningen te doen als ik merk dat ik teveel buiten mezelf ga Ik ben blij dat ik bij praktijk HartsTocht ben geweest, ik begrijp mezelf nu veel beter en zit lekkerder in mijn vel.” (Kim, 15 jaar)

“Voordat ik met het traject begon, maakte ik mezelf erg druk, vooral over andere mensen en daardoor had ik sneller conflicten en kon ik minder genieten van de leuke dingen. Ik ging dat steeds vervelender vinden en toen ik een advertentie van praktijk HartsTocht in de krant zag staan en mezelf herkende in een aantal punten, heb ik een afspraak gemaakt. Ik ben blij dat ik eraan begonnen ben, ik merk dat ik met alle oefeningen die ik mee kreeg een eigen weg vond en het overal en altijd kan gebruiken. Doordat je stil staat bij alle dingen die je denkt en dit een plek kan geven, kijk ik objectiever tegen dingen aan. En ik kan weer genieten van alles wat er op dit moment gebeurt. Dat was voor mij het belangrijkste. Als je iets wilt veranderen, lukt dat ook, zeker met een beetje hulp hoe je de situatie makkelijk kunt veranderen.” (Britt, 18 jaar)

“Je geeft fijne begeleiding. De lichaamsgerichte oefening, doe ik nog regelmatig en dat geeft me echt rust. Verder ben ik door alle andere keren dat ik ben geweest me steeds meer bewust geworden wat ik kan doen. Het is fijn om nog regelmatig een afspraak bij jou te maken, dat geeft me rust” Elle (72)

“De begeleiding van Esther vind ik heel prettig, ze geeft je inzicht in je hooggevoeligheid
en reikt je thema’s en oefeningen aan die je op dat moment nodig hebt”

“Ik ben een jonge moeder (33) van 2 kinderen, ik heb een spiegelsessie gedaan, waarbij ik het gedrag van mijn dochter van net 3 jaar analyseerde en erachter kwam dat haar angst mijn angst bleek te zijn. Dit was intensief, emotioneel, maar ook ontzettend rijk. Toen ik dit ontdekte, kon ik werken aan vooruitgang. Nu, maanden later, merk ik dat de angst die mijn dochter had in grote mate is afgenomen. En dit past precies bij hoe ik me voel. Ik ben dankbaar dat ik zo naar mezelf heb gekeken onder goede, rustige en heldere begeleiding. Dank je wel Esther!”

“Ik ben naar praktijk HartsTocht gekomen om te leren beter om te gaan met mijn hoogsensitiviteit en het beter verwerken van prikkels van buitenaf. Aanvankelijk was ik wat sceptisch m.b.t. de oefeningen en het ‘huiswerk’. Al snel kreeg ik in de gaten dat ik er veel baat bij had. Ik heb nu het gevoel dat ik mijn hoogsensitiviteit meer onder controle heb. Ook hebben externe prikkels minder vat op me, omdat ik die situaties nu vooraf herken en weet hoe ik er mee om moet gaan.”

“Al zo lang ik me kan herinneren ben ik ‘anders’. Ik reageer anders dan anderen, neem andere dingen waar dan anderen en uit mijn gevoelens anders dan anderen. Mijn omgeving is mij en mijn ‘anderszijn’ inmiddels wel gewend, maar ik liep als alleenstaande werkende moeder wel tegen mijn eigen grenzen aan. In 2014 kwam ik erachter dat er een woord bestaat voor anderszijn: hoogsensitiviteit. En ik kwam er ook achter dat het overprikkeld raken waar ik zo vaak last van had (en dat uiteindelijke leidde tot een burn-out) daar mee samen hing. De wereld wordt me soms gewoon even teveel. Esther heeft me met haar leergang handvatten gegeven om zowel met de hoogsensitiviteit als met de valkuil overprikkeling om te gaan. De leergang is nu afgesloten, maar ik kom nog elke paar maanden even terug op haar praktijk. Deze reguliere bezoekjes zijn voor mij een rustpuntje en een prima manier om even pas op de plaats te maken en weer in te voelen op wat echt belangrijk is. De begeleiding van Esther is persoonlijk en praktisch en ze voelt goed aan wat je aan coaching en advies nodig hebt”

“Na een afgeronde MBO studie en een jaartje werken, wilde ik naar mijn doel toewerken en koos de ‘voor de hand liggende’ keuze een HBO studie Sociaal Pedagogische Hulpverlening. Gedurende deze studie voelde het alsof ik in de breedte groeide (kennis), maar niet vooruit ging, alsof ik stil stond. Esther heeft mij een oefening laten doen d.m.v. kleedjes neer te leggen op de grond. Er was een kleedje voor mijn ik, MBO en HBO. Door steeds op één van die kleedjes te gaan staan en in te voelen, kon ik helder voelen wat ik nou wilde. Iets wat ik diep van binnen eigenlijk al wist, maar waar ik nu grip op kreeg door elk puntje aandacht te geven. Ik heb mijn HBO niet afgerond en kies voor een andere, maar passende weg. Ik voel dat ik weer vooruit ga, ik had geen betere keus kunnen maken”.  Anne (23)

“In het kader van de leergang krachtig sensitief voor volwassenen heb ik ook de ‘levend kernkwadrant sessie’ gedaan (een opstelling met het kernkwadrant) . Een moeilijke en voor mij confronterende sessie die ik graag 30 jaar eerder had gedaan! De afgelopen weken heb ik de opgedane kennis veel kunnen gebruiken en kan ik zeggen dat het een zeer positief effect op mijzelf, maar ook op mijn (werk)omgeving heeft gehad.”

“Ik ben een jonge moeder van 2 kinderen. Na de bevalling van kind twee kreeg ik bijzonder veel last van inkomende prikkels die ik niet goed kon verwerken. Ik kwam bij Esther terecht. Daar kwam ik, na samen onderzoek, erachter dat Hoogsensitiviteit wel heel erg bij mij past. We hebben gekeken naar hetgeen mij belemmerde en leervragen opgesteld. Esther leerde mij ademhalingstechnieken toe te passen, te kijken naar mijn gedrag in bepaalde situaties en leerde me bij mezelf te blijven. Dit heeft me veel gebracht!”