over Esther

Welkom bij praktijk HartsTocht, mijn naam is Esther van den Berg.
EstherIn 2009 ben ik praktijk HartsTocht begonnen, met het verlangen om mensen (weer) te leren luisteren naar de stem van hun hart.

Al van jongs af aan ben ik geïnteresseerd in het hoe en waarom achter gedrag van mensen en luister ik naar de taal achter de woorden. Ik pik heel gemakkelijk allerlei signalen op, ook de heel subtiele: dingen die niet worden uitgesproken of zichtbaar zijn, maar wel voelbaar zijn. Na de mavo een opleiding kiezen was dan ook niet moeilijk, ik wilde graag met mensen werken en koos een opleiding binnen de hulpverlening.

Na mijn studie Jeugdwelzijnswerk aan de HBO heb ik 10 jaar met veel plezier in de reguliere hulpverlening gewerkt, maar gaandeweg werd het mij steeds duidelijker dat de reguliere benadering weliswaar heel waardevol is, maar voor mij te beperkt qua mensbeeld.

In 2004 ben ik een opleiding tot holistisch therapeut gaan volgen. Binnen de holistische visie wordt de mens gezien als een eenheid van lichaam, ziel en geest. Als op het ene niveau iets gebeurt, heeft dat effect op de andere niveaus. Er kunnen klachten ontstaan op fysiek, mentaal, emotioneel of spiritueel niveau.
Binnen deze opleiding vond ik datgene wat ik miste binnen de reguliere hulpverlening en vanuit de holistische visie heb ik praktijk HartsTocht vorm gegeven.

Leven vanuit je hart betekent voor mij in verbinding zijn met je eigen unieke weg: in balans, in liefde en in verbinding met al wat is.

Wil jij ook een tocht maken naar je hart en weer voelen waar jouw hart sneller van gaat kloppen?  voel je dan welkom bij mij in de praktijk, ik loop graag een stukje met je mee en begeleid jou in jouw proces met behulp van mijn creatieve manier van denken, mijn sensitiviteit en mijn intuïtie.

Klik hier voor referenties.