Essentiele oliën

Aroma therapie

Aromatherapie maakt gebruik van essentiële oliën en is een al eeuwen oude holistische therapie die lichaam, Geest en Ziel behandeld. Aromatherapie is een vorm van kruidengeneeskunde, ook wel behandeling met geuren genoemd: de geuren werken in op het onderbewuste en brengen een verstoord zenuwstelsel weer in balans.
Essentiële oliën worden beschouwd als de ziel van de plant die ook onze menselijke ziel kan beroeren.

Hoe werkt nou die wonderlijke kracht van deze hemelse geuren ?
Een geur is een samenstelling van moleculen. Via de trilharen in je neus gaan de opgesnoven geurmoleculen direct naar het limbisch systeem in de hersenen. Dit is een deel van de hersenen dat o.a. belangrijk is voor de (herinnering van) emoties. Op deze plek in de hersenen doen de geuren hun werk en beïnvloeden ze emoties, gevoelens en stemmingen.
Het is heerlijk om essentiële oliën te verdampen in een diffuser, zodat je de geur kunt ruiken en inademen. Je kunt op die manier ruimtes reinigen van vieze luchtjes , bacteriën en zware energieën. Maar ook om bijvoorbeeld je concentratie te verhogen tijdens het werken, om een ontspannen sfeer te creëren of om voor verfrissing van je luchtwegen te zorgen.

Je kunt ook heel fijn met essentiële oliën masseren, of op bepaalde plekken van je lichaam insmeren om van de heilzame werking te kunnen genieten. De chemische structuur van essentiële oliën zit zo in elkaar dat ze de celmembranen heel snel kunnen doordringen en hiermee de cellulaire functie kunnen verbeteren.
Hierdoor is het heel fijn om essentiële oliën in te zetten bij spierpijn, zenuwpijn, slapeloosheid, misselijkheid en reisziekte, obstipatie, hormonale schommelingen, griep,  om je immuunsysteem een boost te geven, bij stress, angst….. heel veel mogelijkheden dus om in te zetten voor zowel je fysieke als Geestelijke gezondheid en algehele gevoel van welzijn.

Je kunt bij mij in de praktijk een afspraak maken voor een scanconsult waarbij je een op jou aangepast advies krijgt voor het gebruik van essentiële oliën.

Je eigen natuurlijke apotheker         premium starterkit young living

Het is heel fijn om zelf een basis aan essentiële oliën in huis te hebben die jouw natuurlijke apotheker en EHBO kit vormen. Oliën die je in kunt zetten bij huis, tuin en keuken klachten, zoals spierpijn, schaafwonden, insectenbeten, hooikoorts en allergieklachten, hoofdpijn, keelpijn diarree, constipatie, griep, verkoudheid, reisziekte, humeurigheid, stress…..

Young Living heeft een kit samengesteld van 12 essentiële oliën die je kunt inzetten voor bovenstaande klachten.  Bij deze kit wordt een  diffuser meegeleverd, zodat je de essentiële oliën uit de kit ook kunt vernevelen. Heel fijn om bijvoorbeeld bacteriën in de lucht te elimineren, een fijne sfeer in huis te creëren met een heerlijk luchtje of om in te zetten  bij luchtwegklachten, zodat je via inademing verzachting kunt ervaren aan je luchtwegen.

Als je interesse in deze kit hebt, kun je contact met me opnemen, ik kan je dan verder informeren.

In mijn besloten Facebook groep ‘Young Living – HartsTocht kun je heel veel meer lezen over deze kit, maar ook over de vele mogelijkheden met essentiële oliën. Klik hier om je aan te melden voor mijn Facebook groep.

DISCLAIMER: Ik stel geen diagnose en ik geef geen medisch advies. Ook al zijn de oliën van Young Living veilig om te gebruiken, raad ik je bij medische klachten en/of voorgeschreven medicatie altijd aan om eerst een arts te raadplegen, voordat je de essentiële oliën van Young Living gaat gebruiken.