Begeleiding bij hoogsensitiviteit

Leergang ‘krachtig sensitief’ voor volwassenen

Alles wat je aandacht geeft, groeit! Heel belangrijk dus om aandacht te geven aan datgene wat jij wilt laten groeien en bloeien i.p.v al je aandacht weg te laten lekken naar prikkels en indrukken die van buiten op je af komen. Aan je eigen ruimte werken, hier aandachtig in aanwezig zijn en wat je ook doet in verbinding blijven met jezelf, leven in het hier & nu.
Voor veel sensitieve personen een hele uitdaging, omdat de aandacht eigenlijk als vanzelf in de buitenwereld aanwezig is: eerst buiten dan binnen. Je leeft dan als het ware buitenste binnen. Door het volgen van de individuele leergang krachtig sensitief, kun je leren om binnenste buiten te leven; dus met je aandacht binnen te zijn en van daaruit in contact met de buitenwereld.

De leergang krachtig sensitief is voor iedereen uniek en afgestemd op individuele behoeften. Om die behoeften helder te krijgen, hebben we eerst een intakegesprek.  Tijdens dit gesprek zal er aandacht zijn voor hoe jij vorm geeft aan datgene wat je van binnen voelt en wat geleefd wil worden. Wat kom jij daarin tegen, waar loop jij in vast, waar wil je aan werken…

Wat komt er zoal aan bod in deze leergang:

  • Hoe werkt de mind, hoe beïnvloedt het denken je en hoe kun je hier zelf invloed op uitoefenen.
  • Waar ben je met je aandacht en hoe blijf je met je aandacht meer bij jezelf (binnen – buitenwereld methode)
  • Je eigen innerlijke ruimte bewonen, je licht laten stralen naar buiten toe
  • Waar liggen jouw grenzen en hoe geef je die aan?
  • Planning en structuur: Hoe kun je op een voor jou prettige wijze structuur aanbrengen in je leven.
  • Hoe ga je om met stress en hoe zorg je voor ontspanning
  • Lichaamsgerichte, ontspanning en ademhalingsoefeningen.
  • Leren luisteren naar je intuïtie.

    Ik werk o.a. met adem, lichaamsgerichte en ontspanningsoefeningen, massage, aromatherapie en visualisaties.  Soms zit je  zo gespannen in je lijf dat het eerst nodig is om die spanning te ontladen, dit doe ik door middel van (voet)massage en healing. Hierdoor ontstaat er  ruimte om verder te werken aan wat er nog meer aandacht nodig heeft. Met als resultaat bewust-er-zijn met hoogsensitiviteit

De leergang bestaat uit een traject van sessies volgens een bepaald stappenplan, om dit te doorlopen zijn naast het intakegesprek gemiddeld  5 sessies nodig. Het kan zijn dat we al werkende tegen bepaalde blokkades of belemmerende patronen aanlopen die om meer aandacht en heling vragen. In overleg me jou maak ik daar binnen het traject ook ruimte voor, in dat geval zal het traject meer dan 5 sessies in beslag nemen.

Na het volgen van de leergang heb je geleerd om met jezelf in verbinding te blijven, met je aandacht in het hier en nu. Hoogsensitiviteit wordt pas een gave en een kracht als je de weg kunt gaan van verfijning. Met als resultaat een goed ontwikkelde weerbaarheid en bewustZIJN!

Jouw investering:

Het Intakegesprek bedraagt € 60,-  losse sessies bedragen € 65,- ( voor 60 a 75 minuten)
Leergang ‘krachtig sensitief': € 355,- (intakegesprek en 5 sessies van 60 a 75 minuten, jouw korting is dan € 30,-)