Seed to Seal

Er zijn veel essentiële oliën te koop, de kwaliteiten verschillen echter enorm. Helaas wordt er bij veel essentiële olie chemische middelen toegevoegd, dit maakt het product daardoor goedkoper, maar de werking van de olie is dan niet meer therapeutisch en de helende werking van een bepaald kruid is niet meer terug te vinden. In mijn praktijk heb ik gekozen voor de meest pure olie die er te verkrijgen is, zodat ik het op therapeutische basis kan inzetten en de olie kan bijdragen aan verbeteren van gezondheid en algeheel welbevinden. Dat zie je natuurlijk terug in de prijs, maar de kwaliteit van deze olie maakt dat meer dan goed!

Young Living heeft als enige leverancier van essentiële oliën haar eigen boerderijen, verspreid over de hele wereld en besteedt geen enkel proces uit in de ontwikkeling van hun producten. Hierdoor kunnen ze de puurheid en authenticiteit van de essentiële oliën in het productproces zelf controleren en waarborgen; seed to seal proces. Dit maakt dat deze oliën geschikt zijn voor therapeutisch gebruik.

Zaad (sead): zaden die zijn geselecteerd op hun wetenschappelijk bewezen vermogen om planten te worden met de hoogst mogelijke niveaus van bioactieve stoffen.
Kweken: Duurzame deskundigheid in de landbouw verzekert dat er is voldaan aan strenge standaarden op de boerderijen van YL en op de partnerboerderijen van YL.
Distilleren: Oude en moderne technieken worden gecombineerd om heilzame plantaardige stoffen in elke partij essentiële oliën te behouden.
Testen: YL gebruikt zijn eigen laboratoriums voor het testen als aanvulling op de tests die worden uitgevoerd door een derde partij. Op die manier wordt er voor gezorgd dat in iedere olie de optimale bioactieve natuurlijke stoffen aanwezig zijn.
Verzegelen: YL voltooit zelf het seed to sealproces door voorzichtig elk flesje met essentiële olie zorgvuldig af te sluiten voordat het wereldwijd naar hun leden wordt verzonden.

Deze belofte van puurheid vind ik heel prettig om mee te werken.