Ben jij de meest stralende versie van jezelf?

In deze laatste maand van het jaar blik ik altijd terug op het afgelopen jaar. Alle cliënten komen nog eens in mijn gedachten langs, de trajecten die ik heb mogen begeleiden, passeren de revue.
Voordat ik met een begeleidings traject start, vraag ik cliënten altijd om hun doelen te formuleren: waar ze graag aan willen werken. Dit mag krachtig geformuleerd worden, alsof het al zo is.
Terugblikkend heb ik het volgende doel wel heel vaak langs zien komen dit jaar: ‘Ik sta in mijn eigen kracht!’
Op het moment van schrijven voelde een betreffende cliënt vaak maar deels of soms zelfs helemaal niet die eigen kracht. Voelde het eerder als geleefd worden, druk voelen om maar te voldoen aan alle verwachtingen en eisen vanuit de omgeving. Maar innerlijke was daar dat verlangen om af te rekenen met altijd maar aan al die eisen en verwachtingen voldoen, om te gaan stralen en de eigen “macht” te claimen.

Leraar en leerling: de leraar geeft de leerling nieuwe inzichten mee, maar de leerling de leraar ook!
In September ben ik een bewustzijnstraining gestart en daarbij was de eerste opdracht: zet je intentie neer voor het komend jaar en neem 3 voorwerpen mee die voor jou symbolisch weergeven wat jou in de  weg staat om je intentie ook echt te kunnen leven. Deze symbolen mocht je vervolgens aan een omslagdoek vastmaken.
Mijn intentie was meteen duidelijk ‘ik wil stralen’ ofwel , ik wil uitstralen wat ik van binnen voel en me niet meer steeds hoeven inhouden omdat ik denk dat het niet kan, mag, zo hoort etc. etc.

Met het zoeken naar symbolen ben ik iets langer bezig geweest, daarvoor moest ik eerst door weerstand, oude pijn en verdriet heen om echt te kunnen voelen ‘ja dit weerhoudt mij ervan te kunnen stralen’. Uiteindelijk ben ik uitgekomen op een pleister, het Facebooklogo en een leeuw.
De pleister symboliseerde voor mij mijn worsteling uit het verleden met het aanvaarden van mijn hoogsensitieve aard, met het feit dat ik dit heel lang als een zwakte heb gezien in plaats van als mijn kracht. Het Facebooklogo staat voor mij symbool voor het vergelijken met anderen in negatieve zin (zij heeft meer likes dan ik, zij doet het vast beter dan ik…..) en tot slot de leeuw als symbool voor de angst voor mijn eigen kracht, de spreekwoordelijke angst om mijn hoofd boven het maaiveld uit te steken.
Deze 3  symbolen heb ik aan mijn omslagdoek vastgemaakt en tijdens de eerste bijeenkomst van de jaartraining heb ik deze omslagdoek af mogen doen, waarbij ik ook letterlijk voelde dat ik achter me kon laten wat me al die tijd heeft weerhouden voluit te stralen.

Als jij dit nu zo leest en een intentie mag stellen voor de komende tijd, welke zou dat dan zijn?
En als ik je daarna zou vragen:  verzamel eens 3 dingen die voor jou symbool staat voor het niet leven naar deze intentie, welke symbolen zouden dat dan zijn?
En als je dan deze 3 symbolen aan een omslagdoek vastmaakt en deze doek om je heen slaat, kun je dan voelen wat jou belemmert te zijn wie je wilt zijn?
Voel je ook dat het tijd is om deze omslagdoek met de 3 symbolen af te doen, om ruimte te maken voor wat er in jou wil stralen en de vrijheid wil krijgen?

Je moet het wel zelf doen, maar je hoeft het niet alleen te doen!
Voel jij na het lezen van dit blog een verlangen in jou wakker worden om aan de slag te gaan met het zetten van een krachtige intentie en om aan te kijken wat jou tot nu toe heeft weerhouden om je meest stralende zelf te zijn? voel je dan welkom bij mij in de praktijk. Ik schijn graag mijn licht op jou en jouw intentie en ondersteun je bij het zetten van de stappen die nodig zijn om jouw omslagdoek met belemmeringen ook daadwerkelijk af te kunnen doen!

Harte groet,Esther

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *