Visie

Holistische visie:

Holisme komt van het Griekse woord ‘holos’, dat ‘heel’ betekent. Binnen de holistische visie wordt de mens gezien als een eenheid van lichaam, ziel en geest. Deze eenheid kent fysieke, mentale, emotionele en spirituele facetten.

Als mens ervaar je de wereld vanuit 4 dimensies van Zijn: je handelt, je denkt, je voelt en je wilt.  Je ervaart de wereld vanuit deze 4 dimensies, ze zijn continu met elkaar in wisselwerking:
* Body, de materiele dimensie: je fysieke gestel, je handelen – fysieke facetten
* Mind, de dimensie van denken: gedachten en bewustzijn – mentale facetten
* Soul, de dimensie van voelen: gevoelens, emoties, intuïtie en ziel – emotionele facetten
* Spirit, de dimensie van willen: gaat over jouw passie, geeft richting, zekerheid en sturing – spirituele facetten
Samen vormen Body, Mind, Soul en Sprit een eenheid, ze beïnvloeden elkaar en kunnen niet los van elkaar gezien worden. Ze vormen samen een balans.

Als op het ene niveau iets gebeurt, heeft dat effect op de andere niveaus. Er kunnen klachten ontstaan op fysiek, mentaal, emotioneel of spiritueel niveau. Met name het lichaam is een goede graadmeter van hoe het met deze balans gesteld is: het lichaam geeft uiting aan een onbalans door een signaal af te geven in de vorm van een symptoom of klacht. Ik kijk daarom nooit naar de klacht alleen, maar ga samen met jou op zoek naar de oorzaak van je klacht of de onbalans die jij ervaart.

Het is mijn intentie om in alle rust aandacht te geven en ruimte te maken voor wat er naar de oppervlakte wil komen, zodat jij je bewust kunt worden van wat er daadwerkelijk speelt.
Ik zie coaching dan ook als een investering in jezelf: je stelt jezelf centraal en je gaat op ontdekkingstocht zodat je bewust-er-kunt-ZIJN met al jouw kwaliteiten en mogelijkheden!

De kracht van mijn werkwijze ligt in coachen gecombineerd met lichaamsgericht werk, opstellingenwerk, creatieve en praktische oefeningen.